Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, esenta de vanilie, sare. Descoperă secretul unui chec pufos și delicios cu această rețetă tradițională de familie. Perfect echilibrat și ușor de preparat, acest chec este o alegere ideală pentru orice ocazie. Ingrediente: 4 ouă la temperatura […]
Chec cu gem şi prune
PrinteazaChec cu gem şi prune din: faina, oua, zahar tos, unt, lapte batut, prune, gem de afine, zahar vanilinat, praf de copt, sare, scortisoara.
- 250 g faina
- doua oua
- 100 g zahar tos
- 100 g unt
- 150 ml lapte batut
- 300 g prune
- un borcan cu gem de afine
- doua pliculete zahar vanilinat
- un praf de copt
- un sfert de lingurita cu sare
- o jumatate de lingurita cu scortisoara
Mod de preparare:
Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie bucăţele. Se amestecă într-un bol împreună cu zahărul vanilinat şi se lasă la scurs.
Untul se mixează într-un bol împreună cu zahărul tos şi sarea. Se adaugă o jumătate de pliculeţ de praf de copt, scorţişoara şi laptele bătut.
Se adaugă ouăle mixate separat, se amestecă, apoi se presară făina cernută.
Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se adaugă prunele scurse de suc şi se amestecă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se pune în mijlocul aluatului gemul de afine şi se introduce tava în cuptor.
Se coace la foc potrivit 40-50 de minute, verificând din când în când dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie, caci altfel se intareste.
Chec cu gem şi prune
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie
Pofta buna!