Chec cu mere fara gluten din: faina, stevie, unt, oua, praf de copt, mere, scortisoara. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se […]
Chec cu ghimbir, nuci si migdale
PrinteazaChec cu ghimbir, nuci si migdale din: oua, margarină, zahăr, lapte, făină, praf de copt, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, alune măcinate sau migdale, cacao.
Ingrediente:
- 3 ouă + 1 albuş
- 50 g margarină
- 225 g zahăr
- 125 ml lapte
- 225 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 pahar nucă măcinată
- coajă de lămâie
- 4 linguriţe ghimbir ras
- 1 linguriţă alune măcinate sau migdale
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul (de preferat pudră), apoi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul.
Amesteci făina cu puţină sare şi cu praful de copt. Pui, alternând, o lingură de lapte, apoi alta de făină, peste crema de margarină, zahăr şi ouă.
La sfârşit, adaugi cele 3 albuşuri bătute spumă, nuca măcinată, ghimbirul ras şi coaja de lămâie
. Din această compoziţie opreşti 1/3, în care încorporezi cele 2 linguri de cacao.
Ungi o formă cu margarină şi o tapetezi cu făină. Pui compoziţia albă, iar deasupra cea cu cacao.
Baţi bine albuşul, ca pentru bezea, adaugi alunele măcinate şi torni amestecul deasupra checului, după care îl dai la cuptor, la foc potrivit.
Chec cu ghimbir, nuci si migdale
Pofta buna!
Chec cu fistic si roscove din: apă rece, zahar brun, zahar, ulei, pudră de roşcove, praf de copt, sare, faina alba, esenţă de fistic, margarină, esenţă de rom. Ingrediente: 300 ml apă rece 50 g zahăr brun 150 g zahăr 180 ml ulei 2 linguri pudră de roşcove 1 plic praf de copt 1 praf de sare […]
Pofta buna!