Chec cu stafide – Puspokkenyer din: oua, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, faina, coaja rasa de lamaie, stafide, esenta de rom, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie 100 […]
Chec cu glazura de lamaie
PrinteazaChec cu glazura de lamaie din: oua, zahar, faina, lamai, ulei, apa, praf de copt, sare, zeama de lamaie si zahar pudra.
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 lamai
- 4 linguri ulei
- 2 linguri apa rece
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
pentru glazura:
- zeama de la o lamaie
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile şi le amesteci cu zahărul până devin spumoase.
Adaugi coaja rasă şi zeama stoarsă de la cele două lămâi, uleiul, un praf de sare, apa rece, praful de copt cernut împreună cu făina.
Când amestecul este omogen, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn.
Torni compoziţia în două tăvi de chec unse cu unt şi tapetate cu făină.
Le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru circa 45 de minute.
Le scoţi pe un grătar când sunt frumos rumenite deasupra şi faci testul cu scobitoarea, între timp, pregăteşti glazura, frecând zeama de lămâie cu zahărul pudră adăugat treptat până se formează o pastă consistentă, dar uşor de întins.
Imbraci checul cu glazura de lămâie, îl laşi 2-3 ore ca aceasta să se întărească, apoi tai checul felii şi îl serveşti.
Chec cu glazura de lamaie
Pofta buna!
Chec cu telemea – usor de preparat
Chec cu telemea din: oua, telemea, parizer, faina, smantana, piper, patrunjel, bicarbonat. Ingrediente: 4 oua 300 gr.telemea 300 gr. parizer 4 linguri faina 4 linguri smintina piper dupa gust frunze de patrunjel (o legatura) 1/2 lingurita bicarbonat Mod de preparare Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se […]
Incoming search terms:
- glazura de lamaie
- chec cu lamaie