Chec glazurat cu banane
PrinteazaChec glazurat cu banane din: faina, zahar, banane, unt, lapte, oua, praf de copt.
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 3 banane foarte coapte
- 50 g unt
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- un praf sare
- un ou
- 100 ml lapte
Pentru glazură:
- 500 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- câteva picături suc de lămâie
- o banană
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se topeşte untul. Separat, se amestecă zahărul, oul şi untul răcorit, apoi se adaugă laptele. Se pasează bananele şi se adaugă, se amestecă şi apoi totul se amestecă cu făina.
Se toarnă în tava de copt şi se lasă 45 de minute.
După răcire, se acoperă cu ingredientele pentru glazură amestecate şi frecate energic şi cu felii de banană.
Pofta buna!