Chec glazurat cu lamaie
PrinteazaChec glazurat cu lamaie din: faina, oua, zahar, unt, lamaie, praf de copt, miere, vanilie, vin.
- 300 g făină
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 1 lămâie
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă cu miere
- 1 păstaie de vanilie
Pentru glazură:
- 150 g zahăr pudră
- 4 linguri vin alb
Mod de preparare:
Scoţi untul de la frigider şi îl ţii la temperatura camerei 15 minute. Intre timp, speli lămâia în apă caldă şi o descojeşti. Storci sucul din ea, iar restul îl dai prin râzătoare.
Mixezi, la viteză mare, untul cu zahărul 5 minute, apoi adaugi zeama şi miezul răzuit de lămâie. Cerni făina cu praful de copt şi o pui peste amestecul de mai sus.
Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe cele din urmă le pui la frigider. Adaugi în aluat câte un gălbenuş şi mixezi. La final, pui turmericul şi miezul de la păstaia de vanilie.
Scoţi albuşurile de la frigider şi le baţi spumă. Le încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri.
Torni aluatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C 1 oră.
Pentru glazură, torni vinul treptat peste zahărul pudră şi amesteci continuu până obţii o pastă de culoare albă. Torni glazura peste checul scos din cuptor.
Pofta buna!