Chec glazurat cu scortisoara
PrinteazaChec glazurat cu scortisoara din: oua, zahar, ulei, faina, bicarbonat, scortisoara, sare, nuci, migdale, rom.
- 3 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană zahăr brun
- 1 1/2 cană ulei
- zahăr vanilat
- 3 căni făină
- 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de la o lămâie
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 praf sare
- 1 cană nuci pralinate şi tocate mare
- 1 cană nuci tăiate mărunt
- 1 cană migdale decojite şi mărunţite
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 2-3 linguri şerbet de rom (pentru glazură)
Mod de preparare:
Freci spumă ouăle întregi cu zahărul, adăugat alternativ cu uleiul. Adaugi toată făina, chiar dacă obţii un aluat foarte dens şi greu de amestecat.
Pui şi restul ingredientelor şi le încorporezi bine.
Ungi o formă cu ulei şi o tapetezi cu făină. Pui compoziţia şi o dai la cuptorul încins dinainte, la foc mic, pentru 35 de minute.
Când se răcoreşte, glazurezi checul cu şerbet şi presari nuci pralinate.
Chec glazurat cu scortisoara
Pofta buna!