Chec glazurat, cu fructe de pădure

Printeaza

Chec glazurat, cu fructe de pădure din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, afine, coacaze, ciocolata alba de menaj, frisca, ulei.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri cu varf faina
  • 1 plic praf de copt
  • cate 200 g afine si coacaze
  • 50 g ciocolata alba de menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle împreună cu zahărul, până când se topesc cristalele. Adaugi treptat uleiul, alternând cu făina şi praful de copt

. Adaugi fructele proaspete sau congelate şi torni compoziţia într-o tavă pentru chec, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci checul la foc iute pentru 15 minute, apoi alte 20 de minute la foc mediu.

Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă aluatul e copt: scobitoarea va trebui să iasă curată din aluatul copt.

Scoţi checul din tavă şi îl laşi să se răcească. Topeşti ciocolata împreună cu frişca lichidă, pe baie de aburi.

Ungi uniform checul răcit cu pasta de ciocolată albă.

 

Chec glazurat, cu fructe de pădure

Chec_glazurat_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.