Chec glazurat si vanilat
PrinteazaChec glazurat si vanilat din: iaurt, faina, zahar, ulei, praf de copt, sare, vanilie, unt.
- un pahar mare iaurt bine scurs
- 2 pahare făină
- un pahar ulei
- un pahar zahăr pudră
- un plic praf de copt
- esenta de vanilie
- un praf sare
- 10 g unt pentru tavă
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- un albus
- sucul unei jumatati de lamaie
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu iaurtul, uleiul, vanilia. Se spală si se usucă paharul si apoi, cu acesta, se pune măsura de zahăr. Se amestecă.
Separat, făina se amestecă cu praful de copt şi sarea, se face un gol, se pune compozitia cu ouă, se omogenizează şi se toarnă în tava unsă cu unt. Se coace 45 de minute.
Pentru glazură, zahărul se freacă energic cu albuşul şi, după ce a devenit o pastă albă, se adaugă sucul de lămâie. Se toarnă peste checul răcit.
Pofta buna!