Chec gustos cu mac
PrinteazaChec gustos cu mac din: oua, smantana, praf de copt, faina, zahar, esenta de rom, mac.
- 5 ouă
- 100 g smăntană
- 1 plic praf de copt
- 50 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 1 fiolă esentă de rom
- 130 g mac măcinat
Mod de preparare:
Cerni făina şi o amesteci împreună cu macul măcinat şi praful de copt. Freci gălbenuşurile cu zahărul, până se dizolvă cristalele de zahăr. Adaugi smântâna şi omogenizezi.
Baţi albuşurile spumă tare, până când telul stă în spumă fără să se încline. Incorporezi treptat crema de gălbenuşuri, esenţa şi amestecul cu făină, omogenizând delicat după fiecare ingredient, uşor, de jos în sus, cu o spatulă.
Torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi o coci 35-40 de minute, la 1800 C. Spre sfârşit, deschizi uşa cuptorului şi faci proba cu scobitoarea.
După ce s-a răcit în tavă, 11 pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!