Chec gustos cu pere
PrinteazaChec gustos cu pere din: pere, vin, apa, zahar, scortisoara, faina, zahar, cacao, unt, oua, praf de copt, bicarbonat, lapte, ciocolata.
- 2 pere
- 75 ml vin alb sec
- 75 ml apă
- 1 lingură cu zahăr
- 1 baton de scorţişoară
Pentru chec:
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 2 linguri cu cacao
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu bicarbonat
- 100 g unt
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- 100 g ciocolată neagră
- 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Curăţă fructele de coajă şi taie-le felii, pe orizontală. Pune vinul cu apa, zahărul şi scorţişoara la fiert ca pentru un sirop.
Când fierbe, adaugă perele tăiate şi lasă-le la foc domol, până se înmoaie puţin.
Topeşte untul pe foc mic şi lasă-l să se răcorească. Taie ciocolata cât mai mărunt şi adaug-o peste amestecul din făină, zahăr, cacao, praful de copt şi bicarbonat.
Separat, amestecă laptele, untul topit, ouăle şi vanilia. încorporează treptat amestecul de ingrediente uscate de mai sus.
Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt şi aşază la bază felii de pere în vin.
Taie cubuleţe restul fructelor şi încorporează-le în aluatul de cacao. Toarnă-l în tavă şi dă la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Scoate tava, lasă să se răcească, apoi răstoarnă checul din formă şi feliază-l după preferinţă.
Chec gustos cu pere
Pofta buna!
A iesit bun checul?