Chec gustos si colorat
PrinteazaChec gustos si colorat din: oua, zahar, faina, ulei, cacao.
- 10 ouă
- 2 căni zahăr
- 2 căni făină
- 10 linguri ulei
- 10 linguri apă fiartă
- mirodenii
- cacao
- turmeric
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Ouăle se separă şi albuşurile se bat cu un praf de sare, folosind un mixer. Se adaugă zahărul şi se bate bine. Când devine o spumă tare, se adaugă apa fiartă, câte o lingură. Apoi se adaugă gălbenuşurile şi din nou se mixează bine. Se pune uleiul câte puţin şi se bate bine.
Se adaugă făina, dar se amestecă cu telul.
Se împarte compoziţia în 3 părţi egale. Una rămâne albă, în a doua se pune cacao, iar în cea de-a treia se pune puţin turmeric.
Se toarnă compoziţia în tăvile pregătite dinainte cu hârtie de copt, în straturi mai groase sau mai subţiri, cum se doreşte. Se poate pune şi cu lingura, câte una din fiecare culoare, ieşind un chec în trei culori.
Pofta buna!