Chec de hrisca cu banane
PrinteazaChec de hrisca cu banane din: faine de hrisca, faina de grau, praf de copt, seminte de in, sare, scortisoara, banane, suc de lamaie, esenta de vanilie, miere, ulei de cocos, ou, coaja de portocala, ciocolata neagra si alune.
Ingrediente:
- 1 cană făină fină de hrişcă
- 1/2 cană făină de grâu
- 1 linguriţă praf de copt fără fosfaţi
- 2 linguriţe seminţe de in
- 1 praf sare
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2 banane pasate
- 2 linguriţe suc de lămâie
- câteva picături de esenţă de vanilie
- 1/3 ceaşcă miere sau sirop de arţar
- 1/3 ceaşcă ulei de cocos sau de floarea-soarelui
- 1 ou bătut
- 2 linguri coajă de portocală confiată
- 3 ciocolată neagră tocată
- 100 g alune tocate
Mod de preparare:
Se amestecă cele două sortimente de făină cu praf de copt, seminţe de in, sare şi scorţişoară. Se amestecă bananele pasate cu suc de lămâie, esenţă de vanilie, sirop şi ulei.
La final se înglobează oul şi amestecul de făină.
Se adaugă coajă de portocale, ciocolată tocată şi alune sau nuci.
Compoziţia se aşază într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează.
Se încinge cuptorul la 170 °C şi se coace prăjitura cca 30 min.
Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească complet înainte de servire.
Feliile de chec se pot folosi pentru a face tartine cu cremă de brânză de vaci îndulcită cu miere.
Chec de hrisca cu banane
Pofta buna!
Foarte bun chechul asta