Chec in martipan
PrinteazaChec in martipan din: oua, zahar, faina, ulei, cacao, esenta de rom, stafide, colorant alimentar, praf de copt, sare, martipan.
- 5 oua
- 8 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- 5 linguri ulei
- 1 lingură cacao
- 1 fiolă esenţă de rom
- 50 g stafide
- 1 linguriţă colorant roşu alimentar sau zeamă de sfeclă
- 1/2 plic praf de copt
- 1 vârf de cuţit de sare
- 200 g marţipan
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile împreună cu sarea şi uleiul adăugat picătură cu picătură, ca la maioneză.
Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să baţi până când zahărul se dizolvă, încorporezi în spuma de albuşuri crema de gălbenuşuri, făina, praful de copt şi stafidele înmuiate în rom, amestecând delicat, de jos în sus.
Impărţi compoziţia în trei părţi egale. Colorezi o parte folosind colorantul alimentar, iar o altă parte, cu praful de cacao. Dacă ryj doreşti o nuanţă de roz foarte intensă, ci urmăreşti să întrebuinţezi doar ingrediente naturale, poţi să colorezi această compoziţie folosind suc de sfeclă proaspăt stors.
Ungi o tavă pentru chec, lungă de 30 cm şi pui cu lingura aluat din cele 3 culori, alternând culorile după dorinţă. Coci checul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-35 de minute.
După ce s-a răcit, îl îmbraci în marţipan sau îl glazurezi cu ciocolată albă topită la bain-marie.
Chec in martipan
Pofta buna!