O reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie, suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata. Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de coacaze negre 2 linguri zahar coaja […]
Chec-inghetata tiramisu
PrinteazaChec-inghetata tiramisu din: mascarpone, zahar tos, fulgi de ciocolata neagra, cafea macinata, frisca, piscoturi, coniac, cacao si caise confiate.
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 100 g zahar tos
- 1 lingura cu fulgi de ciocolata neagra
- 3 linguri cu cafea macinata
- 100 ml frisca
- 100 g piscoturi
- 1 paharel de coniac
- cacao pentru pudrat
- fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa
- 2-3 caise confiate
Mod de preparare:
Prepari cafeaua, iar dupa ce o iei de pe foc, adaugi 1/3 din zahar si coniacul. Amesteci branza mascarpone cu zahar.
Adaugi 2/3 din cantitatea de frisca in crema mascarpone, caisele si ciocolata, apoi amesteci.
Pune folie alimentara intr-o folie mica de chec. Inmoi piscoturile in cafeau cu coniac si le asezi vertical pe fundul formei, unul langa altul.
Torni in forma 1/2 din cantitatea de crema. Pui deasupra 2-3 piscoturi si torni restul.
Acoperi acum cu piscoturi. Pe de o parte, ii apesi pe cei din margini peste umplutura; pe de alta, completezi cu piscoturi.
Acoperi cu folie si dai la congelator. Lasi 2-3 ore, iar cand servesti, rastorni usor checul, indepartezi folia, pudrezi din belsug cu cacao si decorezi cu frisca si fulgi.
Chec-inghetata tiramisu
Pofta buna!
Pofta buna!