Chec-inghetata tiramisu

Printeaza

Chec-inghetata tiramisu din: mascarpone, zahar tos, fulgi de ciocolata neagra, cafea macinata, frisca, piscoturi, coniac, cacao si caise confiate.

 

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingura cu fulgi de ciocolata neagra
  • 3 linguri cu cafea macinata
  • 100 ml frisca
  • 100 g piscoturi
  • 1 paharel de coniac
  • cacao pentru pudrat
  • fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa
  • 2-3 caise confiate

 

Mod de preparare:

Prepari cafeaua, iar dupa ce o iei de pe foc, adaugi 1/3 din zahar si coniacul. Amesteci branza mascarpone cu zahar.

Adaugi 2/3 din cantitatea de frisca in crema mascarpone, caisele si ciocolata, apoi amesteci.

Pune folie alimentara intr-o folie mica de chec. Inmoi piscoturile in cafeau cu coniac si le asezi vertical pe fundul formei, unul langa altul.

Torni in forma 1/2 din cantitatea de crema. Pui deasupra 2-3 piscoturi si torni restul.

Acoperi acum cu piscoturi. Pe de o parte, ii apesi pe cei din margini peste umplutura; pe de alta, completezi cu piscoturi.

Acoperi cu folie si dai la congelator. Lasi 2-3 ore, iar cand servesti, rastorni usor checul, indepartezi folia, pudrezi din belsug cu cacao si decorezi cu frisca si fulgi.

 

Chec-inghetata tiramisu

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tiramisu de fructe cu îngheţată

O reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie, suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata. Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de coacaze negre 2 linguri zahar coaja […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.