Chec cu lamaie si ceai Earl Grey
PrinteazaO reteta de chec cu lamaie si ceai Earl Grey din: zahar tos brun, sultanine, coaja de citrice, ceai Earl Grey, ou, faina si crema de branza.
- 250 g zahar tos brun
- 175 g sultanine (stafide mari)
- 50 g coaja de citrice, tocata
- 300 ml ceai Earl Grey rece, concentrat
- 1 ou batut
- 300 g faina pentru prajituri
garnitura:
- crema de branza degresata, margarina dietetica sau unt semigras
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul, stafidele, bucatile de coaja, coaja rasa de lamaie si ceaiul rece intr-un castron mare, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se inmoaie la rece 6 ore sau peste noapte. Cand sunt toate pregatite pentru prepararea checului, se incalzeste cuptorul la 160°C. Se tapeteaza o tava de 22 x 11 x 6 cm pentru copt.
Se incorporeaza oul si faina in amestecul de fructe, batand bine, apoi se toarna in tava si se netezeste. Se coace 1 ora si 15 minute sau pana cand aluatul a crescut si s-a intarit, iar atunci cand este intepat cu o scobitoare, aceasta ramane curata, fara urme de aluat pe ea.
Se lasa sa se raceasca complet in tava, pe un gratar de sarma timp de 2 ore – 2 ore si 30 de minute. Dupa ce checul s-a racit, se scoate din tava, se desprinde de hartie, apoi se impacheteaza in pergament si se depoziteaza intr-un recipient etans, cel putin cu o zi inainte de a se taia. Se serveste simplu sau cu produsul tartinabil favorit, dar cu un continut scazut in grasimi.
Chec cu lamaie si ceai Earl Grey
Pofta buna!