Chec cu lamaie si coacaze negre

Printeaza

Chec cu lamaie si coacaze negre din: unt, zahar, oua, faina cu factor de crestere, coaja de lamaie, mure, zahar, zeama de lamaie, coacaze negre, flori comestibile.

Ingrediente:Chec_cu_lamaie_si_coacaze_negre

  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 3 oua
  • 175 g faina cu factor de crestere, plus 1 lingura
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g mure

pentru sirop:

  • 50 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie

pentru glazura:

  • 125 g zahar pudra
  • 1 lingurita gem de oacaze negre
  • zeama de lamaie – optional
  • flori comestibile sau mure pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/170 C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie dublă de copt o formă de 1 litru.

Combină cu telul electric untul, zahărul, ouăle, 175 g făină şi coaja rasă de lămâie, 3-4 min

. Tăvăleşte coacăzele negre prin făina rămasă şi încorporează-le în compoziţie.

Toarnă în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor acoperit cu hârtie de copt 40 min.

Indepărtează hârtia şi ţine la cuptor încă 10-20 min, până când se rumeneşte şi devine elastic. Incălzeşte zahărul şi zeama de lămâie, fierbe 2 min.

Toarnă siropul peste chec de îndată ce l-ai scos din cuptor şi lasă 30 min.

Scoate-l din formă şi lasă-l să se răcească complet. Cerne zahărul pudră şi trece prin sită gemul.

Amestecă viguros adăugând câteva picături de apă, până obţii o pastă fluidă.

Toarnă deasupra checului, lasă să se întărească timp de câteva min şi ornează cu flori comestibile sau cu coacăze negre.

Chec cu lamaie si coacaze negre

Chec_cu_lamaie_si_coacaze_negre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.