Chec cu lamaie si coacaze negre
PrinteazaChec cu lamaie si coacaze negre din: unt, zahar, oua, faina cu factor de crestere, coaja de lamaie, mure, zahar, zeama de lamaie, coacaze negre, flori comestibile.
- 125 g unt
- 125 g zahar
- 3 oua
- 175 g faina cu factor de crestere, plus 1 lingura
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 100 g mure
pentru sirop:
- 50 g zahar
- 4 linguri zeama de lamaie
pentru glazura:
- 125 g zahar pudra
- 1 lingurita gem de oacaze negre
- zeama de lamaie – optional
- flori comestibile sau mure pentru ornat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/170 C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie dublă de copt o formă de 1 litru.
Combină cu telul electric untul, zahărul, ouăle, 175 g făină şi coaja rasă de lămâie, 3-4 min
. Tăvăleşte coacăzele negre prin făina rămasă şi încorporează-le în compoziţie.
Toarnă în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor acoperit cu hârtie de copt 40 min.
Indepărtează hârtia şi ţine la cuptor încă 10-20 min, până când se rumeneşte şi devine elastic. Incălzeşte zahărul şi zeama de lămâie, fierbe 2 min.
Toarnă siropul peste chec de îndată ce l-ai scos din cuptor şi lasă 30 min.
Scoate-l din formă şi lasă-l să se răcească complet. Cerne zahărul pudră şi trece prin sită gemul.
Amestecă viguros adăugând câteva picături de apă, până obţii o pastă fluidă.
Toarnă deasupra checului, lasă să se întărească timp de câteva min şi ornează cu flori comestibile sau cu coacăze negre.
Chec cu lamaie si coacaze negre
Pofta buna!