Chec cu lămaie şi mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu: oua, faina, zahar pudra, ulei, coaja de lamaie, menta, unt.
- 5 ouă
- 5 linguri de făină
- 5 linguri de zahăr pudră
- 3 linguri de ulei
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
- frunze de mentă
- unt
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, adăugând zahărul pudră, până se obţine consistenţa de bezea. Se încorporează gălbenuşurile.
Se pudrează treptat făina, amestecând cu grijă pentru a nu forma cocoloaşe. La final, se adaugă uleiul.
Se toacă mărunt frunzele de mentă,se pisează şi se adaugă în compoziţie. Intre timp, se încălzeşte cuptorul. Se unge cu unt o formă de chec şi se tapetează cu făină.
Se adaugă compoziţia şi se dă la cuptor 30 de minute la 160°C. La servire, se decorează cu frunze de mentă.
Chec cu lămaie şi mentă
Pofta buna!