Chec cu lămaie şi mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu: oua, faina, zahar pudra, ulei, coaja de lamaie, menta, unt.

Ingrediente:Chec cu lămaie şi mentă

  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 3 linguri de ulei
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie
  • frunze de mentă
  • unt

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, adăugând zahărul pudră, până se obţine consistenţa de bezea. Se încorporează gălbenuşurile.

Se pudrează treptat făina, amestecând cu grijă pentru a nu forma cocoloaşe. La final, se adaugă uleiul.

Se toacă mărunt frunzele de mentă,se pisează şi se adaugă în compoziţie. Intre timp, se încălzeşte cuptorul. Se unge cu unt o formă de chec şi se tapetează cu făină.

Se adaugă compoziţia şi se dă la cuptor 30 de minute la 160°C. La servire, se decorează cu frunze de mentă.

Chec cu lămaie şi mentă

Chec cu lămaie şi mentă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.