Chec de legume cu salata de rosii si busuioc
PrinteazaChec de legume cu salata de rosii cu busuioc din: cartofi, morcovi, dovlecei, porumb, oua, smantana, ulei de masline, usturoi, praf de copt, parmezan, faina, sare, piper, rosii cherry, busuioc verde, branza telemea.
- doi cartofi
- doi morcovi
- doi dovlecei
- 200 g porumb din conserva
- 4 oua
- 200 ml smantana
- 75 ml ulei de masline
- usturoi
- praf de copt
- 100 g parmezan
- 200 g faina
- sare
- piper
- rosii cherry
- busuioc verde
- branza telemea
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii şi dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.
Se pun într-o strecurătoare, se presară cu sare, se amestecă, apoi se presează ca să elimine sucul.
Intr-un bol se mixează ouăle cu sare până îşi dublează volumul, se adaugă uleiul de măsline, smântână, sare şi piper după gust.
Se adaugă legumele rase, porumbul, doi căţei de usturoi pisat şi un pliculeţ de praf de copt.
Se presară parmezanul ras, busuioc verde tocat şi se amestecă.
Se adaugă făina treptat ca să nu se întărească prea mult compoziţia, se amestecă şi se toarnă într-o formă de lut unsă.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie şi, dacă introducem o scobitoare în aluat aceasta iese curată.
Se serveste cald sau rece, cu o salata de rosii cu busuic si telemea.
Chec de legume cu salata de rosii si busuioc
Pofta buna!