Chec cu legume
PrinteazaChec cu legume din: morcovi, sparanghel verde, faina, praf de copt, ulei de arahide, lapte, oua, sare si piper.
- 600 g morcovi
- 150 g sparanghel verde
- 200 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 100 ml ulei de arahide sau de floarea soarelui
- 100 ml lapte
- 4 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi tai în două şi îi pui la fiert împreună cu sparanghelul pentru 25 de minute.
Scurgi legumele, le laşi să se răcească. Opreşti 1/3 din morcovi şi îi feliezi.
Restul îi dai pe răzătoarea mică. Opreşti o bucată de sparanghel pentru decor, iar restul îl tai felii.
Mixezi foarte bine ouăle cu un praf de sare, adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci.
La final, torni uleiul şi laptele treptat, alternân-du-le, morcovii raşi şi feli-aţi, bucăţile de sparanghel, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi.
Imbraci o formă de cozonac cu hârtie de copt şi torni compoziţia.
Nivelezi şi o introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute.
Laşi checul să se răcească în cuptor, după care îl pui în frigider pentru cel puţin o oră înainte de servire.
Il serveşti decorat cu bucăţile de sparanghel oprite, alături de o salată.
Chec cu legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec de legume de post
Chec cu legume n-am mancat niciodata