Chec cu legume

Printeaza

Chec cu legume din: morcovi, sparanghel verde, faina, praf de copt, ulei de arahide, lapte, oua, sare si piper.

Ingrediente:Chec_cu_legume

  • 600 g morcovi
  • 150 g sparanghel verde
  • 200 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 ml ulei de arahide sau de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, îi tai în do­uă şi îi pui la fiert împreu­nă cu sparanghelul pentru 25 de minute.

Scurgi legu­mele, le laşi să se răcească. Opreşti 1/3 din morcovi şi îi feliezi.

Restul îi dai pe răzătoarea mică. Opreşti o bucată de spa­ranghel pentru decor, iar re­stul îl tai felii.

Mixezi foar­te bine ouăle cu un praf de sare, adaugi făina cernută cu praful de copt şi ames­teci.

La final, torni uleiul şi laptele treptat, alternân-du-le, morcovii raşi şi feli-aţi, bucăţile de sparanghel, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omoge­nizezi.

Imbraci o formă de cozonac cu hârtie de copt şi torni compoziţia.

Nive­lezi şi o introduci în cupto­rul încins la 180° C pentru 45 de minute.

Laşi checul să se răcească în cuptor, după care îl pui în frigider pentru cel puţin o oră înain­te de servire.

Il serveşti de­corat cu bucăţile de spa­ranghel oprite, alături de o salată.

 

Chec cu legume

Chec_cu_legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • chec de legume de post

1 comentariu

  1. Chec cu legume n-am mancat niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.