Chec cu lichior de oua
PrinteazaChec cu lichior de oua: margarina, zahar, fulgi de ciocolata, faina, zahar vanilat, oua, lichior de oua, praf de copt, zahar pudra, lamaie, drajeuri de ciocolata.
- 200 g margarina
- 180 g zahăr
- 100 g fulgi de ciocolată
- 250 g făină
- 1 plic zahăr vanilinat
- 4 ouă
- 150 ml lichior de ouă
- 1 plic praf de copt
Ingrediente décor:
- 100 g zahăr pudră
- 1 lămâie
- 2 linguri drajeuri de ciocolată
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul tos şi cel vanilinat.
Mixezi gălbenuşurile cu margarina moale, la temperatura camerei. Adaugi treptat lichiorul, praful de copt şi făina cernută, alternând cu spuma de albuşuri.
După ce ai omogenizat această compoziţie moale, încorporezi fulgii de ciocolată.
Intr-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, torni uniform compoziţia şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu (165°C), pentru aproximativ 50 de minute.
Când checul s-a rumenit şi a trecut testul cu scobitoarea (aceasta a ieşit curată din compoziţie), îl scoţi din cuptor şi îl laşi să se răcească în tavă.
Freci zahărul pudră împreună cu 3-4 linguri de zeamă de lămâie şi coaja rasă a lămâii.
Intinzi glazura pe suprafaţa checului şi presari fulgi de ciocolată. Porţionezi checul după ce s-a răcit glazura.
Chec cu lichior de oua
Pofta buna!