Chec cu mac si caise
PrinteazaChec cu mac si caise din: oua, zahar, sare, faina, mac, mar, caise confiate, ulei, praf de copt.
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 praf de sare
- 1 cana faina
- 250 g mac macinat
- 1 mar mic
- 100 g caise confiate
- 8 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile împreună cu zahărul, până se albesc.
Adaugi uleiul picătură cu picătură, ca la maioneză şi mixezi în continuare fără să schimbi sensul, până obţii o cremă omogenă.
Decojeşti mărul şi îl dai pe răzătoarea mare. Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. In crema de albuşuri, încorporezi treptat mărul, seminţele de mac, făina, praful de copt şi, la sfârşit, spuma de albuşuri.
Omogenizezi după fiecare ingredient, iar în cazul spumei de albuşuri, amesteci uşor, de jos în sus, ca să nu se lase.
Dacă aluatul a devenit prea vâscos, încorporezi câteva linguri de lapte dulce pasteurizat, până când consistenţa lui devine asemănătoare unei smântâni groase.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă pentru chec. Torni 3/4 din compoziţie, presari bucăţi de caise confiate şi acoperi cu restul de compoziţie.
Coci checul în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 40 de minute. îl scoţi din tavă şi îl porţionezi când s-a răcit complet.
Chec cu mac si caise
Pofta buna!