Chec cu malai si nuca

Printeaza

Chec cu malai si nuca din: malai, faina, laptte, nuca, sare, zahar, lamaie, bicarbonat, oua, vanilie, unt.

 

Ingrediente:

  • 2 căni mălai fin
  • 3 căni făină albă
  • 3 căni lapte dulce pasteurizat
  • 1 cană nucă măcinată
  • 1 praf de sare
  • 1 1/2 cană zahăr
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 100 g unt topit

 

Mod de preparare Chec cu malai si nuca:

Amesteci mălaiul cu sarea, zahărul şi laptele şi le laşi 30 de minute, la temperatura camerei, până se umflă mălaiul.

Adaugi apoi ouăle, unul câte unul şi omogenizezi cu un tel.

Topeşti untul într-un vas metalic, pe care îl introduci în cuptorul cald, la foc mic.

Il laşi să se răcească şi îl încorporezi în aluat, împreună cu coaja şi zeama de lămâie, bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie, esenţa de vanilie, nuca măcinată şi făina, în prealabil cernută.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de aproximaitv 20×30 cm, torni aluatul şi îl coci în cuptorul preîncălzit la 200 °C, până trece proba cu scobitoarea: o scobitoare introdusă în aluat iese curată din aluatul bine copt.

Porţionezi desertul după ce s-a răcit complet în tavă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.