Chec cu marmelada de portocale
PrinteazaO reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca.
- 175 g unt
- 175 g zahar brun
- 3 oua
- 100 g marmelada
- 1 portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1
- 200 g faina cu factor de crestere, cernuta
pentru glazura:
- 100 g marmelada
- zeama de la 1 portocala
- 50 g zahar pudra
- frisca batuta, pentru servit
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu ulei şi tapetează cu strat dublu de hârtie de copt o formă rotundă de 20 cm. Cu ajutorul mixerului electric, combină untul cu zahărul pudră până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare. încorporează marmelada şi coaja rasă de portocală
incorporează făina cu mişcări delicate, apoi toarnă compoziţia în formă şi nivelează suprafaţa. Aşază deasupra feliile de portocală şi dă la cuptor 35-40 de minute, până când scobitoarea înfiptă iese curată. Lasă să se răcorească 10 minute în formă şi apoi lasă pe grătar metalic pentru a se răci complet.
Pentru glazură, încălzeşte marmelada, zeama de portocală şi zahărul pudră şi unge tortul cât timp e cald, lăsând să se îmbibe. Serveşte cu o lingură de frişcă bătută
Chec cu marmelada de portocale
Pofta buna!