Chec cu marmelada de portocale

Printeaza

O reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca.

Ingrediente:Chec cu marmelada de portocale

  • 175 g unt
  • 175 g zahar brun
  • 3 oua
  • 100 g marmelada
  • 1 portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1
  • 200 g faina cu factor de crestere, cernuta

pentru glazura:

  • 100 g marmelada
  • zeama de la 1 portocala
  • 50 g zahar pudra
  • frisca batuta, pentru servit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu ulei şi tapetează cu strat dublu de hârtie de copt o formă rotundă de 20 cm. Cu ajutorul mixerului electric, combină untul cu zahărul pudră până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare. încorporează marmelada şi coaja rasă de portocală

incorporează făina cu mişcări delicate, apoi toarnă compoziţia în formă şi nivelează suprafaţa. Aşază deasupra feliile de portocală şi dă la cuptor 35-40 de minute, până când scobitoarea înfiptă iese curată. Lasă să se răcorească 10 minute în formă şi apoi lasă pe grătar metalic pentru a se răci complet.

Pentru glazură, încălzeşte marmelada, zeama de portocală şi zahărul pudră şi unge tortul cât timp e cald, lăsând să se îmbibe. Serveşte cu o lingură de frişcă bătută

Chec cu marmelada de portocale

Chec cu marmelada de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.