Chec marmorat cu portocale şi ciocolată
PrinteazaChec marmorat cu portocale şi ciocolată din: oua, unt, coaja de portocala, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, suc de portocale, lapte, migdale, cacao, ciocolata amaruie, frisca.
- 5 oua
- 200 g unt
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 200 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 350 g faina
- 1 plic praf de copt
- 150 ml suc de portocale
- 8 linguri lapte
- 100 g migdale macinate
- 40 g cacao
- 200 g ciocolata amaruie
- 1 lingura frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge o formă de coroniţă (cca 2 l). Se separă ouăle. Se bate untul moale cu coajă de portocală, zahăr tos şi zahăr vanilat. Se înglobează pe rând gălbenuşurile.
Apoi se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi se omogenizează, alternând cu suc de portocale, 6 linguri de lapte şi migdalele. Se înglobează apoi cu atenţie albuşurile bătute. In 1/3 din aluat se înglobează cacao şi 2 linguri de lapte.
Se aşază în formă compoziţia albă şi cea brună; se marmorează trecând cu furculiţa printre straturi. Se coace cca 60 min. şi se lasă să se răcească. Apoi se f toarnă o glazură de ciocolată topită în frişcă lichida dă şi se lasă să se usuce.
Chec marmorat cu portocale şi ciocolată
Pofta buna!