Chec marmorat cu rom
PrinteazaChec marmorat
- 2 căni de apă
- 2 căni de zahăr
- 100 g cacao
- 250 g margarină
- 1 esenţă de rom
- sare
- 2 ouă
- 300 g făină
- 1 lingură de bicarbonate
- 2 linguri de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Apa, zahărul, cacaoa, margarina şi sarea se pun la fiert, apoi luăm o cană de sirop şio dăm deoparte. În restul de compoziţie, punem două ouă, esenţa, bicarbonatul, lămâia şi făina.
Se dă prin mixer timp de cinci minute, apoi punem în tava tapetată cu ulei şi hârtie.
Se coace timp de patruzeci şi cinci de minute. După ce s-a copt, turnăm pe deasupra siropul care l-am oprit în cană.
Lăsăm la rece până a doua zi, ca să se întărească glazura.
Pofta buna!