Chec marmorat cu sos caramel
PrinteazaChec marmorat cu sos caramel din: unt, zahar, oua, branza de vaci, sare, faina, praf de copt, praf de cacao, zahar, frisca.
- 160 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 500 g branza de vaci
- 1 praf de sare
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- unt si faina pentru tapetat forma
- 20 g praf de cacao
sos de caramel:
- 125 g zahar
- 125 ml frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se pune deoparte o lingură de zahăr. Restul se dă în fiert cu untul moale şi sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, bătând în continuare până se omogenizează. Apoi se înglobează brânza de vaci, urmată de făina amestecată cu praf de copt. In cele din urmă se înglobea¬ză cu grijă albuşul bătut spumă.
Se unge forma cu unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă 2/3 din cantitatea de aluat şi se nivelează, în restul de aluat se încorporează cacao şi se pune peste aluatul alb. Se trece cu furculiţa printre straturi, pentru a obţine un aspect marmorat. Se coace 55-60 min., la cuptor.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se odihnească puţin şi se răstoarnă din formă. Se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
Intre timp, se prepară sosul de caramel: se încălzeşte zahărul până se dizolvă şi începe să se caramelizeze. Se toarnă apoi frişca şi se amestecă până ce ia naştere o compoziţie omogenă. Se toarnă acest sos peste chec.
Chec marmorat cu sos caramel
Pofta buna!