Chec marmorat
PrinteazaChec marmorat din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt, zeama de lamaie, stafide, rom, cacao, scortisoara.
Ingrediente:
- 6 oua
- 200 ml ulei
- 300 g faina
- 300 g zahar
- 1 pliculet cu praf de copt
- zeama de lamaie
- 100 g stafide
- 100 ml rom
- 2 linguri cu cacao
- scortisoara
Mod de preparare:
Chec marmorat: Freacă energic gălbenuşurile cu uleiul. Adaugă apoi praful de copt stins în zeama de lămâie şi o linguriţă cu scorţişoară. Separat, bate albuşurile spumă cu zahărul.
Adaugă gălbenuşurile frecate şi stafidele înmuiate în rom. Toarnă compoziţia în tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină, dar păstrează un sfert din ea.
Peste compoziţia păstrată, presară cacao. Toarnă uşor în tavă, după care, cu ajutorul unei furculiţe, amestecă în compoziţie. Lasă la cuptor 35-40 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec marmorat