Chec marmorat

Printeaza

Chec marmorat din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt, zeama de lamaie, stafide, rom, cacao, scortisoara.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 100 g stafide
  • 100 ml rom
  • 2 linguri cu cacao
  • scortisoara

 

Mod de preparare:

Chec marmorat: Freacă energic găl­benuşurile cu uleiul. Adaugă apoi praful de copt stins în zeama de lămâie şi o linguriţă cu scorţişoară. Separat, bate albuşurile spu­mă cu zahărul.

Adaugă gălbenuşuri­le frecate şi stafidele înmuiate în rom. Toarnă compoziţia în tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină, dar păstrează un sfert din ea.

Peste compoziţia păstrată, presa­ră cacao. Toarnă uşor în tavă, după care, cu aju­torul unei furculiţe, amestecă în compoziţie. Lasă la cuptor 35-40 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • chec marmorat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.