Chec cu masline

Printeaza

Chec cu masline din: faina, oua, masline cu migdale, cascaval, lapte, ulei, drojdie, sare, boia iute, salvie.

Ingrediente:Chec cu masline

  • 150 g făină
  • 3 ouă + 1 gălbenuş
  • 100 g măsline verzi cu migdale sau negre
  • 100 g caşcaval
  • 120 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă cu drojdie uscată
  • sare
  • boia iute
  • salvie

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă făina cernută cu drojdia şi un vârf de sare şi unul de boia. Bate ouăle întregi şi adaugă treptat amestecul de făină de mai sus, amestecând continuu.

Când s-a încorporat făina, toarnă laptele şi uleiul uşor, amestecând permanent, adaugă măslinele (tăiate sau nu), caşcavalul dat pe răzătoarea mică şi salvie tocată mărunt, după gust. Unge cu ulei o formă de copt, tapeteaz-o cu făină şi toarnă compoziţia.

Dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute (nu o scoate din cuptor până nu faci testul scobitorii). Unge checul cu gălbenuş şi lasă la cuptor până capătă crustă aurie.

Taie doar după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.