Chec cu masline
PrinteazaChec cu masline din: faina, oua, masline cu migdale, cascaval, lapte, ulei, drojdie, sare, boia iute, salvie.
- 150 g făină
- 3 ouă + 1 gălbenuş
- 100 g măsline verzi cu migdale sau negre
- 100 g caşcaval
- 120 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă cu drojdie uscată
- sare
- boia iute
- salvie
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă făina cernută cu drojdia şi un vârf de sare şi unul de boia. Bate ouăle întregi şi adaugă treptat amestecul de făină de mai sus, amestecând continuu.
Când s-a încorporat făina, toarnă laptele şi uleiul uşor, amestecând permanent, adaugă măslinele (tăiate sau nu), caşcavalul dat pe răzătoarea mică şi salvie tocată mărunt, după gust. Unge cu ulei o formă de copt, tapeteaz-o cu făină şi toarnă compoziţia.
Dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute (nu o scoate din cuptor până nu faci testul scobitorii). Unge checul cu gălbenuş şi lasă la cuptor până capătă crustă aurie.
Taie doar după ce s-a răcit.
Pofta buna!