Chec cu mazăre
PrinteazaChec cu mazăre din: mazare, faina, drojdie, oua branza telemea, ulei de masline, lapte, ulei de floarea soarelui, busuioc, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 300 g mazare congelata
- 180 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 3 oua
- 100 g branza telemea
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml lapte
- 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
- busuioc
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
într-un castron, cerne făina cu drojdia. Separat, bate ouăle cu uleiul, laptele, un praf de sare şi piper.
Amestecă apoi cele două compoziţii. Incorporează brânza rasă, mazărea şi ierburile aromatice uscate.
Amestecă şi toarnă într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt.
Coace 45-50 de minute. Lasă să se răcească în formă şi abia apoi feliază checul cu mazăre.
Chec cu mazăre
Pofta buna!
Sarmale de Post cu Bulgur și Spanac
Sarmale de Post cu Bulgur și Spanac din: varza murata, bulgur, spanac, dovlecel, ardei, ulei de avocado, sare, piper, menta, coriandru. Această variantă a sarmalelor de post îmbină bulgurul bogat în fibre cu frunzele verzi de spanac, aducând un plus de sănătate și gust în acest preparat tradițional. Perfectă pentru cei care doresc să experimenteze […]
Borș de Sfeclă Roșie Autentic – Rețetă Tradițională și Nutritivă
Borș de Sfeclă Roșie Autentic – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: sfecla rosie, morcov, ceapa, cartofi, varza, bors, ulei, sare, piper, frunze de dafin. Ingrediente: 3 sfecle roșii medii 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1/2 varză 1 litru de borș 2-3 linguri de ulei Sare, piper, frunze de dafin Mod de Preparare: Curăță […]
cu mazare chiar nu m-am gandit sa fac chec, dar ce bine arata 🙂
Foarte bun checul