Chec cu mentă şi cireşe
PrinteazaChec cu mentă şi cireşe din: oua, zahar tos, unt, faina, migdale, praf de copt, zahar vanilinat, sare, cirese, menta, cacao, sos de zmeura, frisca, sos de menta.
- 3 oua
- 150 g zahar tos
- 120 g unt
- 140 g faina
- 100 g migdale
- un pliculet cu praf de copt
- doua pliculete cu zahar vanilinat
- un sfert de lingurita cu sare
- 300 g cirese
- 30 g menta verde
- 50 g cacao
- 200 g sos de zmeura
- frisca
- sos de menta
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează untul împreună cu zahărul tos până devin ca o cremă.
Se adaugă migdalele măcinate sau tocate mărunt, praful de copt, gălbenuşurile, menta spălată şi tocată mărunt.
Se mixează două minute, se adaugă făina, albuşurile bătute separat cu sare şi zahăr vanilinat şi se amestecă până se omogenizează.
Jumatate din aluat se pune intr-un bol si se amesteca bine cu cacaua.
Se tapeteaza cu tava cu hartie de copt unsa cu unt, se toarna aluatul cu cacao, se presara peste tot ciresele curatate de samburi lasate intregi sau taiate jumatati.
Se toarna deasupra aluatul alb, se decoreaza cu un grilaj din sosul de zmeura, se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mediu 35-40 de minute.
Chec cu mentă şi cireşe
Pofta buna!