Chec cu anason si nucsoara din: oua, miere, stafide, anason, praf de copt, ulei, nucsoara. Ingrediente: 250 g miere 5 oua 50 ml ulei 1/2 plic praf de copt 1/2 linguriţă nucşoară rasă 1/2 linguriţă anason 200 g stafide Mod de preparare: Se bat spumă 250 g miere cu 5 albuşuri şi 3 gălbenuşuri, se […]
Chec cu merisoare si nuci
PrinteazaChec cu merisoare si nuci din: merisoare, nuca, faina, zahar, sare, portocala, unt, oua, esenta de vanilie.
- 1/2 cană cu miez de nucă tocată
- cană cu merişoare
- căni cu făină 1 cană cu zahăr Vi linguriţă cu sare
- lingură cu coajă rasă de portocală 4 linguri cu unt rece tăiat bucăţi
- albuşuri
- 180 ml suc proaspăt stors din două portocale mari
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Dă pe râzătoare coaja de la o portocală şi pune deoparte o linguriţă. Bate albuşurile într-un bol mic.
Stoarce portocalele şi pune sucul peste albuşuri, împreună cu esenţa de vanilie.
Intr-un bol mai mare, amestecă făina, zahărul, sarea şi coaja de portocală.
Adaugă untul şi amestecă totul cu mâna, până obţii o compoziţie sfărâmicioasă, încinge cuptorul la 180°C.
Adaugă ingredientele lichide (din bolul mic) peste acest amestec şi omogenizează.
Adaugă merişoarele şi nucile şi toarnă amestecul într-o tavă de chec.
Dă tava la cuptor pentru 50 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec cu branza de vaci
Chec cu branza de vaci din: oua, margarina, lamaie, sare, branza, stafide, faina, unt. Ingrediente: oua 150 g margarină 2-3 pastile zaharină zeama de la 1 lămâie 1 praf de sare 250 g brânză de vaci frecată 50 g stafide 300 g faina 50 g unt Mod de preparare: Se freacă 150 g margarină […]
Pofta buna!