Chec cu merisoare si nuci

Printeaza

Chec cu merisoare si nuci din: merisoare, nuca, faina, zahar, sare, portocala, unt, oua, esenta de vanilie.

 

Ingrediente:Chec cu merisoare si nuci

  • 1/2 cană cu miez de nucă tocată
  • cană cu merişoare
  • căni cu făină 1 cană cu zahăr Vi linguriţă cu sare
  • lingură cu coajă rasă de portocală 4 linguri cu unt rece tăiat bucăţi
  • albuşuri
  • 180 ml suc proaspăt stors din două portocale mari
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Dă pe râzătoare coaja de la o portocală şi pune deoparte o linguriţă. Bate albuşurile într-un bol mic.

Stoarce portocalele şi pune sucul peste albuşuri, împreună cu esenţa de vanilie.

Intr-un bol mai mare, amestecă făina, zahărul, sarea şi coaja de portocală.

Adaugă untul şi amestecă totul cu mâna, până obţii o compoziţie sfărâmicioasă, încinge cuptorul la 180°C.

Adaugă ingredientele lichide (din bolul mic) peste acest amestec şi omogenizează.

Adaugă merişoarele şi nucile şi toarnă amestecul într-o tavă de chec.

Dă tava la cuptor pentru 50 de minute.

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Chec cu anason si nucsoara

Chec cu anason si nucsoara din: oua, miere, stafide, anason, praf de copt, ulei, nucsoara. Ingrediente: 250 g miere 5 oua 50 ml ulei 1/2 plic praf de copt 1/2 linguriţă nucşoară rasă 1/2 linguriţă anason 200 g stafide   Mod de preparare: Se bat spumă 250 g miere cu 5 albuşuri şi 3 gălbenuşuri, se […]

Chec cu branza de vaci

Chec cu branza de vaci din: oua, margarina, lamaie, sare, branza, stafide, faina, unt. Ingrediente: oua 150 g margarină 2-3 pastile zaharină zeama de la 1 lămâie 1 praf de sare 250 g brânză de vaci frecată 50 g stafide 300 g faina 50 g unt   Mod de preparare: Se freacă 150 g margarină […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.