Chec cu merişoare
PrinteazaO reteta de chec cu merisoare din: miez de nuca, merisoare, faina, sare, coaja de portocala, unt, albusuri, suc de portocala si esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1/2 cană cu miez de nucă tocată
- 1 cană cu merişoare
- 2 căni cu făină
- 1 cană cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu coajă rasă de portocală
- 4 linguri cu unt rece tăiat bucăţi
- 2 albuşuri
- 180 ml suc proaspăt stors din două portocale mari
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Dă pe râzătoare coaja de la o portocală şi pune deoparte o linguriţă. Bate albuşurile într-un bol mic. Stoarce portocalele şi pune sucul peste albuşuri, împreună cu esenţa de vanilie.
Intr-un bol mai mare, amestecă făina, zahărul, sarea şi coaja de portocală. Adaugă untul şi amestecă totul cu mâna, până obţii o compoziţie sfărâmicioasă, încinge cuptorul la 180°C. Adaugă ingredientele lichide (din bolul mic) peste acest amestec şi omogenizează.
Adaugă merişoarele şi nucile şi toarnă amestecul într-o tavă de chec. Dă tava la cuptor pentru 60 de minute (e indicat să verifici totuşi cu o scobitoare dacă e copt).
Chec cu merişoare
Poftă bună!
Incoming search terms:
- chec cu merisoare