Chec cu miere si fructe uscate

Printeaza

Chec cu miere si fructe uscate din: faina, cacao, oua, miere, zahar, zahar praf, lapte, ulei, bicarbonat, lamaie, stafide, alune de padure si nuci.

Ingrediente:

  • 350 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 oua
  • 200 ml miere
  • 6 linguri zahar
  • 4-5 linguri zahar praf
  • 400 ml lapte
  • 14 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 100 g stafide inmuiate in 50 ml cognac sau rom
  • 50 g alune de padure
  • 150 g nuci

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un castron 4 ouă întregi şi 2 gălbenuşuri şi frecaţi- le cu zahărul până când acesta se topeşte.

Adăugaţi mierea, laptele, uleiul şi coaja rasă de lămâie şi amestecaţi bine ingredientele pentru omogenizare. încorporaţi bicarbonatul, 75g nuci, alunele, cacaoa şi stafidele scurse în făină şi apoi adăugaţi acest amestec la cel cu ouă, miere şi lapte.

Turnaţi-l într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceţi checul la foc potrivit. Lăsaţi-l apoi să se răcească.

In acest timp preparaţi glazura bătând cele 2 albuşuri rămase cu zahărul praf adăugat trep­tat.

In timp ce bateţi albuşurile, adăugaţi câte puţină zeamă de lămâie.

Când glazura este omogenă şi se ţine bine de tel este gata.

Intindeţi glazura pe checul rece şi puneţi deasupra nuca rămasă.

Chec cu miere si fructe uscate

Chec_cu_miere_si_fructe_uscate

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.