Chec cu migdale din: banane, ulei, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale. Ingrediente: 1 cana banane pasate ⅓ ceasca ulei ⅔ ceasca zahăr 2 pahare făină integrală 2 lingurițe praf de copt ¼ linguriță bicarbonat de sodiu ¼ ceasca migdale prăjite Mod de preparare: Pasati bananele si pastrati deoparte. Se amestecă […]
Chec cu migdale si aroma de portocala
PrinteazaChec cu migdale si aroma de portocala din: faina, zahar, lapte, oua, praf de copt, unt, suc de portocale, migdale, coaja de portocale, zahar pudra, suc de lamaie, portocala.
- 400 g făină
- 300 g zahăr
- 150 ml lapte
- 3 ouă
- 1 linguriţă praf de copt
- 170 g unt
- 100 g suc de portocale
- 150 g migdale mărunţite
- coaja rasă de la 3 portocale
Ingrediente pentru decor:
- 150 g zahăr pudră
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 portocală
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul şi sucul de portocale. Pui ouăle treptat, în această compoziţie.
Adaugi făina cernută, praful de copt, laptele, ţinut la temperatura camerei, coaja rasă de portocale şi migdalele.
Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor aproximativ 50 de minute, până trece testul scobitorii.
Intre timp, prepari glazura.
Amesteci zahărul pudră cu sucul de lămâie şi torni peste checul răcit. Dai apoi la frigider câteva ore.
Când serveşti, ornezi cu felii de portocală.
Chec cu migdale si aroma de portocala
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec cu dovleac si migdale
Chec cu dovleac si migdale din: dovleac, morcov, migdale, oua, ulei, zahar, praf de copt, sare. Ingrediente: 250 g dovleac copt 1 morcov ras 50 g migdale crude/alune/miez de nucă 3 ouă 75 ml ulei 100 ml apă 150 g zahăr 200 g făină 1 plic de praf de copt 1/2 linguriţă de sare […]
Pofta buna!