Chec moale cu ciocolata
PrinteazaChec moale cu ciocolata din: oua, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, unt, fructe.
- 250 g ciocolată neagră
- 3 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 60 g făină
- o linguriţă praf de copt
- 80 g unt
- 50 g făină de migdale
- o lingură fructe din vişinată
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml frişca lichidă
Mod de preparare:Pentru
aluat, ciocolata şi 5 linguri de apă se pun pe foc la topit.
Se freacă ouăle cu zahărul până la albire, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi untul topit, făina de migdale, ciocolata topită şi fructele bine scurse.
Se toarnă aluatul în forma de copt urisă şi se coace 35 de minute. Se lasă să se răcească în totalitate.
Pentru glazură se fierbe frişca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă şi apoi se toarnă peste checul răcit.
Pofta buna!