Chec de morcovi cu glazură de scorţişoară
PrinteazaO reteta de chec de morcovi cu glazura de scortisoara din: suc si coaja de portocala, stafide, ulei de floarea soarelui, oua, zahar brun, faina integrala, praf de copt, condimente, bicarbonat de sodiu, morcovi, nuci, crema de branza, unt, zahar pudra si scortisoara.
- sucul si coaja rasa de la 1 portocala
- 50 g stafide
- 150 ml ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns
- 2 oua
- 140 g de zahar brun fin
- 85 g de faina integrala
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite mix de condimente pentru prajitura cu mere
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 140 g morcovi, data pe razatoarea mare
- 50 g nuci, tocate, plus cateva jumatati pentru ornat
pentru glazura:
- 200 g crema de branza
- 50 g unt, moale
- zahar pudra cernut
- putina scortisoara macinata
Mod de preparare:
Dacă ai timp, pune cu o seară înainte stafidele la hidratatîn sucul de portocală. Dacă nu ai timp, în ziua preparării, amestecă pur şi simplu sucul şi coaja portocalei cu stafidele şi pune-le la microunde (treaptă medie) pentru 1-2 minute.
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4 şi se unge o formă de cozonac de 1kg. Se amestecă uleiul cu ouăle. Separat, se amestecă zahărul, făina, condimentele, scorţişoara şi bicarbonatul în cel mai mare bol pe care îl ai. Se pun stafidele cu zeama rămasă, morcovii, nucile şi compoziţia de ouă cu ulei peste ingredientele uscate. Se amestecă totul energic, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Se toarnă în tavă şi se pune la cuptor pe grătarul din mijloc, pentru o oră sau până când trece testul scobitorii. Se lasă la răcit în formă. După ce s-a răcit, se scoate din formă şi se pregăteşte glazura. Cu ajutorul unui mixer se bate brânza împreună cu untul, zahărul pudră şi scorţişoara până devine o cremă fină. Se întinde uniform pe suprafaţa checului şi se ornează cu jumătăţi de nucă.
Chec de morcovi cu glazură de scorţişoară
Pofta buna!