Chec mozaic
PrinteazaO reteta de chec mozaic din: oua, zahar, ulei, lamaie, zahar vanilat, nuci, rahat si faina.
- 8 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 200 g nuci maruntite
- 200 g rahat cubulete (date prin faina)
- 7 linguri faina
Mod de preparare:
Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până ce acesta se topeşte. Adăugaţi lămâia, dată pe răzătoarea mare, zahărul vanilat şi uleiul.
Adăugaţi albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus. Presăraţi făina în ploaie apoi încorporaţi nucile şi rahatul.
Ungeţi cu ulei şi tapetaţi cu făină 2 forme de chec apoi turnaţi compoziţia care trebuie să fie potrivit de moale, cât să curgă.
Pudraţi cu zahăr praf înainte de tăiere.
Chec mozaic