Chec cu nuca si dovleac copt
PrinteazaChec cu nuca si dovleac copt din: dovleac, zahar, oua, portocala, nuca, faina, praf de copt, sare, scortisoara, unt.
Ingrediente:
- 400 g dovleac pentru plăcinta
- 10 linguri zahăr
- 4 ouă
- zeama de la 1 portocală
- 150 g nuci
- 160 g făină
- 1 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 linguriţă scorţişoară
- câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Tai dovleacul în felii şi le coci 40 de minute în cuptor, la foc mediu. Le laşi să se răcească, le cureţi de coajă şi mixezi în blender feliile bine stoarse, până obţii o pastă fină.
Mixezi într-un bol gălbenuşurile cu zahărul pudră, zeama de portocală şi dovleacul.
Adaugi făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci uşor, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Adaugi nuca măcinată şi scorţişoara, apoi încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată sau într-o tavă de silicon unsă cu unt. Eu am avut o tavă cu o formă specială, care permite o mai uşoară porţionare a checului după coacere.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180°C), pentru 30-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea: scoasă din aluat, nu va avea urme de chec, ci va ieşi curată.
Scoţi checul din tavă după ce s-a răcit complet şi îl porţionezi pe măsură ce îl consumi.
Chec cu nuca si dovleac copt
Pofta buna!