Chec cu nuci si cafea

Printeaza

Chec cu nuci si cafea din: oua, zahar, rom, biscuiti, unt, nuca, cafea, pesmet.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 pahar cu zahăr
  • 2 linguri cu rom
  • 5 biscuiţi mari
  • 100 g unt
  • sare
  • 10-12 mieji de nucă
  • 2 linguriţe de cafea naturală
  • 2 linguri cu pesmet

 

Mod de preparare:

Chec cu nuci si cafea: Inmuiem untul pus în vas emailat şi aşezat pe o oală cu apă care fier­be. Când untul este moale, tragem vasul de pe aburi, adăugăm 2 linguri cu zahăr, frecăm amestecul cu o lingură de lemn timp de 3-4 minute.

Adăugăm restul de zahăr, amestecăm încet şi omogenizăm prin frecare crema obţinută. Punem gălbenuşurile pe rând şi le încorporăm cu atenţie, ca să nu tăiem crema.

Fărâmăm biscuiţii şi-i punem în cremă după al doilea gălbenuş. Punem un praf de sare în cremă, punem nucile tocate, apoi adăugăm cafeaua proaspăt măcinată şi încheiem cu restul biscuiţilor.

La urmă, după ce amestecul este omogen, punem romul. Turnăm aluatul în tăvi mici de chec, unse cu unt şi tapetate cu pesmet. Coacem prăjitura 30-35 minute.

Lăsăm să se răcească în formă, servim tăiat felii.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.