Chec cu nuci si rahat
PrinteazaChec cu nuci si rahat din: lapte, faina, oua, unt, praf de copt, lamaie, nuci, zahar, rahat.
Ingrediente:
- 150 ml lapte dulce
- 200 g făina
- 2 ouă
- 2 linguri cu unt topit
- 1 linguriţă cu praf de copt
- sare
- 1/2 lămâie
- 100 g nuci măcinate
- 150 g zahăr
- 100 g rahat
Mod de preparare:
Chec cu nuci si rahat: Separăm gălbenuşurile şi frecăm spumă cu zahărul şi untul înmuiat pe foc mic.
Peste crema obţinută punem laptele călduţ şi amestecăm încet ca să devină o compoziţie omogenă. în amestec adăugăm praful de copt stins cu zeama de la o jumătate de lămâie, un praf de sare şi coajă de lămâie rasă.
Cernem faina şi o adăugăm treptat, apoi omogenizăm. Ungem două tăvi mici cu unt, tapetăm cu făină, punem în fiecare câte un strat de aluat gros de 2-3 cm.
La mijloc punem un strat de nucă măcinată, în amestec cu rahat tăiat mărunt, acoperim cu restul de aluat şi punem tăvile în cuptorul fierbinte.
Coacem la foc potrivit 45 minute, le lăsăm să se răcească puţin în tavă, apoi le scoatem pe un platou şi le pudrăm cu zahăr farin. Le tăiem numai când sunt reci.
Putem folosi aluatul pentru un singur chec.
Pofta buna!