Chec parfumat cu lamaie
PrinteazaChec parfumat cu lamaie din: oua, unt, zahar, sare, faina, zahar vanilat, lamaie, praf de copt.
- 5 ouă
- 100 g unt
- 14 linguriţe zahăr
- un praf de sare
- 8 linguri făină
- zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- zeamă de lămâie
- 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul tos şi cu zahărul vanilat, adaugi gălbenuşurile frecate cu sarea, untul topit şi răcit şi coaja de lămâie. Amesteci totul bine, apoi adaugi treptat făina şi praful de copt stins în zeamă de lămâie.
Forma de chec o tapetezi cu unt şi făină sau cu o foaie de copt, torni amestecul şi bagi forma lacuptor, la foc mic, pentru 40 de minute. Scoţi prăjitura din formă după ce s-a răcit şi o stropeşti cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!