Chec parfumat cu lamaie

Printeaza

Chec parfumat cu lamaie din: oua, unt, zahar, sare, faina, zahar vanilat, lamaie, praf de copt.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 100 g unt
  • 14 linguriţe zahăr
  • un praf de sare
  • 8 linguri făină
  • zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Chec parfumat cu lamaie: Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul tos şi cu zahărul vanilat, adaugi gălbenuşurile frecate cu sarea, untul topit şi răcit şi coaja de lămâie.

Amesteci totul bine, apoi adaugi treptat făina şi praful de copt stins în zeamă de lă­mâie.

Forma de chec o tapetezi cu unt şi făină sau cu o foaie de copt, torni amestecul şi bagi forma lacuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.

Scoţi prăjitura din formă după ce s-a răcit şi o stropeşti cu zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Pulpe de Miel Marinate și Coapte cu Lavandă și Lămâie

Pulpe de Miel Marinate și Coapte cu Lavandă și Lămâie din: pulpe de miel, ulei, suc si coaja de lamaie, lavanda, usturoi, rozmarin, sare, piper. Aroma distinctă a lavandei combinată cu prospețimea lămâii creează o experiență culinară unică, oferind o notă elegantă și sofisticată preparatului. Acest fel de mâncare nu numai că va impresiona oaspeții […]

Borș de Pui cu Tăiței de Casă

Borș de Pui cu Tăiței de Casă din: pui, apa, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei gras, bors, sare, piper, patrunjel, faina, oua. Borșul de pui cu tăiței de casă este o supă tradițională românească, care combină savoarea simplă a puiului cu bogăția tăițeilor făcuți în casă și aciditatea distinctă a borșului. Această rețetă […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.