Chec cu pere şi ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu pere si ghimbir din: unt, zahar, zahar brun, oua, extract de vanilie, faina, praf de copt, ghimbir, pere, sirop de ghimbir si zahar granulat.
- 200g de unt fără sare, plus extra pentru uns tava
- 100 g de zahăr fin
- 100 g de zahăr brun
- 2 ouă mari, bătute
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 200g făină cu agent de creştere
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 bucăţi de ghimbir confiat, tocat
- 2 pere, curăţate de coajă şi de sâmburi, tocate grosier
pentru glazură:
- 3 linguri sirop de ghimbir (obţinut prin fierberea ghimbirului confiat în apă cu zahăr)
- 3 linguri de zahăr granulat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se unge şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă de cozonac de 900g. Se freacă untul şi zahărul, până ce amestecul are o culoare deschisă, apoi se amestecă, treptat, ouăle bătute şi extractul de vanilie.
Se încorporează făina, praful de copt şi un vârf de cuţit de sare în amestecul de unt, apoi toate acestea se amestecă rapid cu ghimbirul şi perele tocate.
Se toarnă amestecul în formă, se nivelează suprafaţa, apoi se coace 1 oră -1 oră şi 10 minute sau până ce o scobitoare înfiptă în centrul prăjiturii iese curată.
Pentru glazură, se amestecă siropul cu o linguriţă de apă şi zahărul.
Se înţeapă suprafaţa din loc în loc, peste tot, cu o scobitoare, apoi se toarnă siropul deasupra. Se serveşte caldă cu frişcă sau se lasă să se răcească complet.
Chec cu pere şi ghimbir
Pofta buna!