Chec cu pere si sos de ciocolata

Printeaza

Chec cu pere si sos de ciocolata din: iaurt, zahar, faina, amidon, ulei, ciocolata, oua, praf de copt, pere, migdale, sos de ciocolata.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • un pahar mare iaurt
  • 2 pahare zahar
  • 1 1/2 pahar faina
  • 1 1/2 pahar amidon
  • 1/2 ahar ulei
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 3 oua
  • un plic praf de copt

pentru umplutura:

  • 3 pere

pentru servit:

  • migdale feliate
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Perele curăţate de coajă se pun întregi la fiert în apă cu zahăr si alte arome, după gust.

Se lasă 20 de minute, după care se scurg bine.

Pentru aluat, se amestecă praful de copt, ouăle şi iaurtul. Se amestecă cu telul pentru a obţine o compoziţie omogenă

. Cu acelaşi pahar de iaurt, se adaugă zahărul, făina, amidonul si uleiul.

Se amestecă foarte bine şi se pune ciocolata la topit cu o linguriţă de apă. Apoi, după ce s-a topit, se adaugă în compoziţia de la punctul Se amestecă şi se toarnă într-o tavă de cozonac.

Se înfig cele trei pere fierte cu oarecare distanţă egală între ele, se presară şi migdalele feliate şi se dă tava la cuptor pentru 50 de minute. Se serveşte rece, cu sos de ciocolată.

Chec cu pere si sos de ciocolata

Chec_cu_pere_si_sos_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.