Chec picant cu piept de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de chec picant cu pipept de pui din: piept de pui, oua, usturoi, ceapa, smantana, parmezan, paine, lapte, unt, pesmet, pasta de ardei si sare.
- 500 g piept de pui
- 2-3 oua
- 5-6 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 200 g smantana
- 100 g parmezan
- 3 felii de paine
- 100 ml lapte
- 1 lingura cu unt
- 2 linguri pesmet
- 3-4 linguri cu pasta de ardei
- sare
Mod de preparare:
Trece carnea de pui prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea înmuiată în lapte. Adaugă ouăle, sare, usturoiul zdrobit şi 2-3 linguri cu smântână, după care amestecă uşor. Unge o formă de chec cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet.
Toarnă uşor amestecul de carne, întinde deasupra restul de smântână şi presară parmezan. Coace la cuptor aproximativ 40-50 de minute. După ce s-a răcit puţin, întinde deasupra pasta de ardei.
Chec picant cu piept de pui
Pofta buna!