Chec cu piept de pui

Printeaza

Chec cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, rosii, oua, ulei de masline, lapte, telemea, faina, praf de copt, piper alb, sare, faina.

Ingrediente:Chec_cu_piept_de_pui

  • 250 g piept de pui
  • 80 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 130 ml lapte
  • 100 g telemea
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • piper alb macinat
  • sare
  • 1 lingura faina pentru tava

 

Mod de preparare:

Cureţi pieptul de pui de oase şi pieliţe. îl tai în cubuleţe pe care le stropeşti cu 2 linguri ulei şi le condimentezi cu sare şi piper. Laşi pieptul la macerat, la rece, pentru 30 de minute.

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în uleiul rămas. Adaugi roşiile decojite şi tăiate felii.

După ce scade sucul lăsat de roşii, adaugi carnea de pui şi mai laşi pe foc 5 minute, având grijă să amesteci. Stingi focul şi laşi amestecul să se răcească.

Mixezi ouăle cu uleiul de măsline, laptele călduţ, telemeaua rasă şi făina cernută împreună cu praful de copt. Incorporezi amestecul de roşii, carne şi ceapă. Adaugi sare şi piper după gust şi omogenizezi.

Torni amestecul într-o tavă de chec presărată cu făină şi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute.

După ce se răceşte, scoţi checul din tavă şi îl tai în felii groase de 2 – 2 1/2 cm.

Chec cu piept de pui

Chec_cu_piept_de_pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Checul o sa-l incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.