Chec cu piersici si portocale
PrinteazaChec cu piersici si portocale din: unt, zahar, oua, malai, faina, migdale, bicarbonat de sodiu, coaja de portocala, compot de piersici, piersica.
Ingrediente:
- 250 g unt
- 250 g zahăr tos
- 3 ouă
- 125 g mălai şi făină fără gluten
- 100 g migdale măcinate
- 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
- coaja răzuită de la 2 portocale şi zeama de la 1/2
- 4 linguri compot de piersici, fructele zdrobite + 2 linguri
- 100 g zahăr pudră
- 1 piersică
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/160°C. Tapetează cu hârtie de copt forma de chec de 1 litru.
Combină cu telul electric untul cu zahărul până când amestecul devine cremos şi se deschide la culoare.
Incorporează treptat ouăle şi apoi mălaiul, făina, migdalele, bicarbonatul şi coaja de portocală.
Incorporează compotul şi apoi toarnă compoziţia în formă. Dă la cuptor 50 min – 1 oră sau până când scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată.
Lasă să se răcorească în formă şi apoi pe grătar metalic pentru a se răci complet.
Combină zahărul pudră cu zeama de portocală pentru a obţine o pastă care curge.
Amestecă piersicile cu compotul pentru a unge checul uniform.
Aşază checul pe platoul de servit şi ornează cu piersicile şi stropeşte cu glazură.
Chec cu piersici si portocale
Pofta buna!