Chec de piure cu carne

Printeaza

Chec de piure cu carne din: carne tocata, mazare, ceapa, morcov, oua, sare, piper, piure, ulei, faina.

Ingrediente:

  • 750 g carne tocată
  • 150 g mazăre
  • o ceapă
  • 1/2 morcov
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • piure din 4 cartofi

Pentru tavă:

  • un pic de ulei
  • o linguriţă făină

 

Mod de preparare:

Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, a doua oară cu ceapa tăiată felii.

Mazărea se fierbe şi se scurge.

Piureul de cartofi se amestecă bine cu un ou bătut, carnea, la fel, se amestecă cu un ou bătut şi mazăre, se potriveşte gustul de sare şi piper.

Intr-o tavă de chec unsă şi presărată cu făină se aşterne un strat de carne, apoi se pune piureul, se nivelează şi se trasează modele cu furculiţa.

Se lasă la cuptor circa 40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.