Chec cu stafide – Puspokkenyer din: oua, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, faina, coaja rasa de lamaie, stafide, esenta de rom, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie 100 […]
Chec cu portocale si cacao
PrinteazaChec cu portocale si cacao din: faina, praf de cop, zahar vanilinat, zahar pudra, oua, margarina, portocala, smantana, lapte, cacao si sos de ciocolata.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 200 g zahăr pudră
- 5 ouă
- un pachet margarina
- o portocală
- 100 ml smântână
- 100 ml lapte
- 5 linguri cacao
Pentru servit:
- sos de ciocolată
- 1/2 portocală
Mod de preparare:
Margarina se pune la topit la bain-marie. Intre timp, smântână cu 50 g zahăr pudră şi cacaua se amestecă, se adaugă puţin lapte doar dacă amestecul este prea gros. Se stoarce portocala de suc.
Făina se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat si praful de copt. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi se amestecă după fiecare.
Apoi, compoziţia se separă în două părţi, dintre care una mai mică.
In aluatul mai puţin se adaugă amestecul de smântână si cacao, apoi, în partea mai mare, se adaugă coaja de portocală şi sucul strecurat.
Se toarnă aluatul fără cacao într-o formă cu gaură la mijloc unsă si tapetată cu făină, deasupra se toarnă cel de cacao si se amestecă usor la suprafaţă cu o furculiţă.
Se coace 40 de minute si se serveşte rece cu sos de ciocolată deasupra şi felioare de portocală.
Chec cu portocale si cacao
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec cu stafide – Puspokkenyer
Pofta buna!