Chec de portocale

Printeaza

Chec de portocale

Ingrediente:

  • 250 g suc de portocale
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf copt
  • 2-3 linguri stafide
  • 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine
  • ulei si faina pentru tapetat forma

Mod de preparare:

Chec de portocale: Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma tare albusurile cu 100 g zahar.

Separat se freaca spuma galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun alternativ 150 g suc de portocale si faina.

La sfarsit se pune praful de copt si fructele, care au fost date prin faina. Se incorporeaza albusul in compozitie, ca la tort.

Se pune in forma si se coace la foc mediu 30 minute minim. Nu se deschide cuptorul primele 15
min.

Se lasa sa se raceasca in forma. Se poate insiropa cu sucul de portocale ramas.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.